Het Mariaproject

Als beginnende jongerenpastorale groep wilde ‘wHAjo!’ uitpakken met een creatief project dat wie we waren en waar we voor stonden duidelijk in de verf zette: Jong geloof in actie. Nieuw en creatief dus.

Geïnspireerd door IJD Hasselt waar er Mariabeelden zijn bewerkt door Koen Lemmens en waar jongeren tijdens de Virga Jessefeesten zelf ook een deel konden pimpen.

Een andere inspiratiebron was een actie van Wilrijk, waar de inwoners ‘geitjes’ worden genoemd. Daar waren beelden van geitjes verdeeld aan alle mogelijke verenigingen die dan dat beeld konden versieren.

Het zou dus een actie door en voor jongeren worden. Het idee was om de ‘gepimpte’ Maria’s te veilen voor de twee welzijnsschakels die o.a. bezig zijn met jongeren te steunen.

Deze twee inspiratiebronnen gecombineerd leidde dus het tellen van verenigingen in Mol en Balen. Hiertoe rekende we de jeugdbewegingen, scholen, jeugddiensten, schepens van jeugd, tekenacademie, jeugdhuizen, JAC en de twee campussen van de jeugdinstelling. In totaal kwamen we dan aan 51 verenigingen die in Mol en Balen met de jeugd betrokken waren.

 

Escaperoom

Work in Progress